Selekcijska komisija

...

Ana Đordić

Zagreb, 1983.

Diplomirala je kroatistiku i filozofiju te doktorirala filmologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlena je u XIII. gimnaziji kao nastavnica Hrvatskog jezika i Filmske umjetnosti. S doc. art. Jelenom Modrić osnovala je filmskoedukativni program Filmska naSTAVa Hrvatskoga filmskoga saveza. Predaje na Školi medijske kulture „dr. Ante Peterlić“ i članica je selekcijske komisije Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, a bila je članicom selekcijskih komisija ili žirija i drugih festivala filmova mladih. Vanjska je suradnica Projekta filmske pismenosti Hrvatskoga audiovizualnog centra te Hrvatskoga filmskog saveza na obrazovnim i revijskim programima. Dobitnica je nagrade MZO-a za jednog od 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u šk. god. 2018./2019. Stručna je suradnica na medijsko-filmološkim kolegijima Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, odnedavno u zvanju predavača. Objavljivala je u Hrvatskom filmskom ljetopisu te izlagala na međunarodnim znanstvenim skupovima u Opatiji, Puli, Koprivnici, Ljubljani i Beogradu te na stručnim skupovima diljem Hrvatske.

...

Dinka Radonić

Zagreb, 1984.

Diplomirala je Filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao snimateljica i direktorica fotografije na kratkim igranim, dokumentarnim i eksperimentalnim filmovima zadnjih desetak godina. Debitirala je kao redateljica filmom “IKEA for YU” (s Marijom Ratković Vidaković) 2018. godine. Edukacijom se bavi od 2007. kao voditeljica raznih filmskih radionica, od kojih su najznačajnije, Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” u produkciji HFS-a i Škola dokumentarnog filma, u produkciji Restarta. Članica je žirija na Reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva od 2013. – 2018. godine. Od 2018. godine radi kao predavač u sklopu Centra za Multimediju na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

...

Boško Picula

Šibenik, 1973.

Politolog i filmski kritičar. Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu studirao je politologiju i novinarstvo. Dobitnik je Rektorove nagrade. Nakon diplome na matičnom je Fakultetu magistrirao međunarodne odnose i doktorirao komparativnu politiku. Radi kao docent na Fakultetu političkih znanosti. Suradnik je Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu, među ostalim i na kolegiju Politika kroz umjetnost, te Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Autor je više znanstvenih i stručnih radova. Tijekom studija počeo je objavljivati u filmskom magazinu Hollywood. Filmske kritike objavljivao je i u Vijencu, Total Filmu, Globusu, Hrvatskom filmskom ljetopisu te na mrežnoj stranici film.hr. Koautor je emisije o filmu Café cinéma i emisije o filmu za djecu i mlade Kokice na Hrvatskoj televiziji. Kao filmski kritičar surađuje s Hrvatskom televizijom (emisija Špica, riva, korzo) i Hrvatskim radijem (emisija Licem u lice). Vodi emisiju o animiranom filmu Animatik. Režirao je videospot za pjesmu Daleko skupine Batida, nominiranog za glazbenu klupsku nagradu Zlatna koogla. Sudjelovao je u selekcijskim povjerenstvima i ocjenjivačkim sudovima više domaćih filmskih revija i manifestacija (Filmska revija mladeži i Four River Film Festival u Karlovcu, „Pazi, snima se!“ – HTV-ov izbor hrvatskog filma predstavnika na festivalu Ciak Junior, VAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih u Varaždinu, Visegrad Animation Forum u Trebonu, Đakovački rezovi u Đakovu), a kao urednik festivalskih publikacija radio je za zagrebački Animafest, Pulski filmski festival i One Take Film Festival u Zagrebu. Član je Hrvatskog politološkog društva, Hrvatskog novinarskog društva, Western Political Science Association (WPSA), Hrvatskog društva filmskih kritičara, Državnog povjerenstva za Natjecanje u debati te Upravnog odbora Francuske alijanse Zagreb. Na 26. Animafestu – Svjetskom festivalu animiranog filma u Zagrebu 2016. bio je član žirija Velikog natjecanja dugometražnog filma. Član je Umjetničkog vijeća Hrvatskog audiovizualnog centra kao umjetnički savjetnik za filmske koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom.