en | hr
×

#fourriverfriday – mihaela kobašlić, croatia

Ovaj petak u rubrici Four River Friday donosimo vam razgovor s Mihaelom Kobašlić iz Kinokluba Karlovac, redateljicom filma Odraz tišine, koji je na prošlogodišnjem Four River Film Festivalu dobio nagradu žirija mladih za najboljeg scenarista i montažera.

Film prikazuje unutarnji život djevojke opterećene strahovima i nesigurnostima, dok pokušava ignorirati negativne misli i vratiti izgubljeno samopouzdanje.

„U ovome igranom filmu prikazuje se nesigurnost mlade djevojke koja odlučuje ušutkati svoje negativne unutarnje glasove. Hoće li u tome uspjeti? Film se temelji na kontrastima očitima u porabi svih filmskih izražajnih sredstava, čime se naglašava antiteza života obilježena nesigurnošću i života obilježena samopouzdanjem. Sve pohvale filmskoj ekipi i Mihaeli koja je glumom taj kontrast dodatno naglasila“, komentirala je film profesorica Ana Đordić, koja je ujedno i jedna od dugogodišnjih članova selekcijske komisije festivala te autorica i predavačica u programu Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac.

Pročitajte kako se Mihaela snalazi sa snimanjima tijekom pandemije, odakle joj ideje te hoće li nam se pridružiti na ovogodišnjem Four River Film Festivalu! Pratite razgovore s ostalim mladim filmašima svakog petka u našoj rubrici Four River Friday.

1. Kako je počela tvoja ljubav prema filmu?
Još kao mala obožavala sam filmove i uvijek me interesirao cijeli proces izrade filma, koliko je uopće vremena potrebno da se smisli neka ideja za film.

2. Kako ti je bilo sudjelovati na prošlogodišnjem Four River Film Festivalu te kako uspijevaš organizirati snimanja za vrijeme pandemije?
Prošlogodišnji Four River Film Festival po mome je mišljenju bio dobar; s obzirom na cijelu situaciju s pandemijom, zadovoljna sam kako se sve na kraju organiziralo. Samo snimanje filmova malo je teže za napraviti, ali putem Whatsappa, razgovora i dobrih mjera lako se riješi.

3. Kako biraš ideje za filmove?
Ideje za film većinom crpim iz nekih životnih iskustva ili iz nečega što sam prije vidjela, pa pokušam to obraditi da bude više u mom stilu.

4. Kako napreduju tvoji ovogodišnji filmovi? Planiraš li i ove godine sudjelovati na FRFF-u i, ako da, što očekuješ od ovogodišnje Revije u Karlovcu?
Za sada dobro napredujemo s filmom i nadam se da će se uspjeti riješiti. Sto posto sam sigurna da ću sudjelovati na FRFF-u. Nadam se da će se do sljedećeg FRFF-a pandemija smiriti, pa da ponovno bude u punom doživljaju.

5. Koji će biti ovogodišnji žuti motiv FRFF-a?
To još ne znam, ali vjerujem da će i ove godine biti odlična ideja!

news clues