Nagrade

glavne nagrade

TIŠINA
animirani, 10′ 00”
Radheya Jegatheva, Australija

Ovo je jedan od onih rijetkih filmova koji ćete poželjeti gledati iznova i iznova. Tišina oduševljava naizgled jednostavnom, a istovremeno snažnom i slojevitom pričom koja nas iz očaravajućih dubina svemira uvlači u najdublje tajne ljudske psihe.

BROD U BOCI
igrani, 15′ 00”
Karlo Gagulić, Udruga Blank

IZMEĐU GOLUBICA 
igrani, 12′ 43”
Anne Marie Bjerre Koch, Danska

25. Filmska revija mladeži

S MAMOM U ŠETNJI
animirani, 5′ 16”
Paula Petković, Korčula

Jednostavnim, a efektnim crtežom film S mamom u šetnji s lakoćom nas provodi kroz niz apsurdnih situacija koje donosi ovisnost o mobitelima. Briljantna sličica iz života u kojoj se svi prepoznajemo.

VESELICA ZA KRAJ
dokumentarni, 10′ 38”
Dorian Vicić, Udruga Blank, Zagreb

Iskreno i bez okolišanja, Veselica za kraj na duhovit i dirljiv način progovara o nadama i strahovima srednjoškolaca u srazu s online nastavom. Film u kojem gotovo da nema autocenzure, što mu daje dodatnu draž.

PRAŠINA ISPOD KREVETA 
igrani, 12′ 10”
David Padovan, Udruga Blank, Zagreb

Prašina ispod kreveta nudi osvježavajuću perspektivu na prisilan boravak u kući. Plijeni uvjerljivošću glumačkog izričaja i suptilnim kreiranjem atmosfere u kojoj se zaboravlja na probleme i uživa u malim stvarima.

SLUŠAJ OČIMA
slobodni stil, 4′ 01′
Stella Roso, Škola likovnih umjetnosti Split

Eksperimentalni film Slušaj očima izdvaja se provokacijom čula, osjetila i logičkog mišljenja. Paradoksalni naslov uvodi nas uzbudljivo filmsko poigravanje slikom i zvukom koje ne ostavlja mjesta ravnodušnosti.

13. four river film festival

NASTAVA NA DALJINU
animirani, 2′ 21”
MFS Animation, Gruzija

Nastava na daljinu oduševljava živopisnom animacijom i duhovitošću prikaza školskog sata u kojem problemi junaka isplivavaju na površinu u najgorem mogućem trenutku. Smijeh na kvadrat!

DOM NA CESTI
dokumentarni, 6′ 32”
Miha Verdonik, Ujedinjeno Kraljevstvo

Dom na cesti prožet je vedrinom i neposrednošću kojoj je teško odoljeti. Raskoš razigranih vizuala plijeni pažnju jednako kao i radost glavne junakinje koja je u lunaparku pronašla ne samo zabavu, već i toplinu i sigurnost obiteljskog doma.

LJUBAV NA PRVI POGLED 
igrani, 7′ 35”
Alvaro Jimenez & Mikel D. Etxeberria, Španjolska

Ljubav na prvi pogled osvaja neodoljivim šarmom razigrane priče, temperamentnošću filmske izvedbe i finom razrađenošću detalja koji slučajnom susretnu na željezničkoj stanici daju posve novu dimenziju. Film koji ćete bezrezervno voljeti!

ZALAZAK SUNCA U MOM RETROVIZORU 
slobodni stil, 7′ 19”
Sam Leslie, Kanada

Zalazak sunca u mom retrovizoru ističe se čarolijom poetičnih kadrova i montažnim stvaranjem neobičnog dojma putovanja na nekoliko razina prostora i vremena i mašte. Užitak za sva osjetila!

ZAMJENSKI OTAC
igrani, 16′ 41′
Lucas Young, Singapur / Singapore

Zamjenski otac plijeni pažnju neobičnim spojem uvrnutosti i ljudske topline. Priča o strahu od odbacivanja vrhunski je ispričana, odglumljena i režirana, pa se da se film gleda bez daha, navijajući pri tome da glavni junak konačno premosti stare rane i stekne obitelj za kojom čezne.

GALAKTIČKO JATO
animirani, 4′ 09′
Mihael Mutak, ŠUDIGO Zabok

Galaktičko jato očaravajućom koreografijom jednostavnih likovnih elemenata te uzbudljivom vizualnom gradacijom Sunčev sustav prikazuje na neočekivano duhovit način.

STRANGE FRUIT: ZAUZETI STAV KROZ PJESMU
dokumentarni, 14′ 18”
Sam Seliger, All American High School Film Festival, SAD

Stange Fruit kroz reportažni prikaz nastanka legendarne pjesme Bilie Holiday progovara o snazi umjetničkog izričaja kao motora napretka u svim segmentima ljudskog društva.

žiri mladih

MIKKEL GRAVERSEN (Lost Boy)
Danska

CELESTE ZOLLINO (The Catfish Club)
Ujedinjeno Kraljevstvo

O KHE YN (Savršena)
Ruska Federacija

MIHAELA GOJEVIĆ & HANA VOLNCER (Odraz tišine)
Hrvatska

MORITZ PIEHLER (Gangster)
Njemačka

NINA PAUKOVIĆ (Odraz tišine)
Hrvatska